Εχοντας αποφασίσει να αποσυρθεί από δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στο βασικό επιχειρηματικό της αντικείμενο, η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Profile του Χ. Στασινόπουλου (φωτό), πούλησε τη μονάδα Διαχείρισης Κρατήσεων (Ticketing) και Τελωνειακών Εργασιών.

Η μονάδα μεταβιβάστηκε στην CRS Liknoss, που ανήκει σε ελβετική χόλντινγκ συμφερόντων του εφοπλιστή Θ. Πριόβολου.

Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 2,25 εκατ ευρώ. Η συμφωνία περιλαμβάνει την μεταφορά συμβάσεων πελατών, εργαζομένων, λογισμικού και εξοπλισμού που εξυπηρετεί τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Η μεταβιβασθείσα επιχειρηματική δραστηριότητα αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι σε 851 χιλ. ευρώ, ενώ στο α΄ φετινό εξάμηνο διαμορφώνεται σε 357 χιλ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας 3% του τζίρου του ομίλου Profile.

Σε ανακοίνωση της Profile. αναφέρεται ότι η πώληση της μονάδας αποφασίστηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αποεπένδυση από non-core business και λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα αναμένεται ότι θα χρειαστούν μελλοντικά σημαντικά κεφάλαια σε Έρευνα & Ανάπτυξη. Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν τώρα προς τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας (core business).

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Profile το οποίο βρίσκεται σε υλοποίηση, προβλέπει:

  • Συγκέντρωση των δραστηριοτήτων στον τομέα τoυ λογισμικού χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο αποτελεί τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της
  • Μεγαλύτερη παρουσία και συμμετοχή στα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και εν γένει του Δημόσιου Τομέα.

Πηγή: sofokleousin.gr