Μεθόδους που εφάρμοσε για το προσωπικό του πρώην RBU επαναφέρει στο προσκήνιο, εν μέσω γενικής καραντίνας, η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς θέτοντας σε αναγκαστική άδεια 150 περίπου τραπεζοϋπαλλήλους!

Πρόκειται για εργαζόμενους στα 45 καταστήματα της τράπεζας που κλείνουν μέχρι τα τέλη του μήνα, οι οποίοι δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας. Με την κίνηση αυτή, που παραπέμπει ευθέως στην στάση της διοίκησης πέρυσι στην περίπτωση του προσωπικού του RBU, που αρνήθηκε να μεταφερθεί στην Intrum, είναι φανερό ότι επιχειρείται να αναγκαστούν οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των 1.000 οικειοθελών αποχωρήσεων δεν έχει επιτευχθεί- είναι κάτω από 900 όσοι δήλωσαν συμμετοχή μέχρι χθες που έληξε η προθεσμία- με αποτέλεσμα η διοίκηση να μεταχειρίζεται εκ νέου εκβιαστικά μέτρα, για να εξωθήσει κι άλλους τραπεζοϋπαλλήλους στην έξοδο. Γι αυτό παρατάθηκε η ισχύς της εθελούσιας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπέμπενης έγραψε στο facebook για την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας:

«Εν μέσω πανδημίας  και καθολικής καραντίνας η Διοίκηση της Τράπεζας μας ενημέρωσε αργά το απόγευμα για την πρόθεσή της να θέσει σε αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών εργαζόμενους με πολυετή προσφορά από καταστήματα του δικτύου που πρόκειται να κλείσουν και επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο σχέδιο “εθελουσίας” εξόδου. 

 Τέτοιες απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές οφείλουν να λάβουν ηχηρή απάντηση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το ψωμί των παιδιών μας».

Πηγή: sofokleousin.gr