Το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, προκαλώντας έντονες ανησυχίες  στους ειδικούς και στην κυβέρνηση, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να υποτιμά τους κινδύνους.

Σήμερα σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων  – με 203 νέα – το οποίο πιθανότατα θα καταρριφθεί τις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχουν τώρα πολλές εστίες της νόσου και ο ρυθμός μετάδοσης επιταχύνεται.

Αναπόφευκτη καθίσταται πλέον η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και η επιβολή νεων περιορισμών – έως και lockdown- σε τοπικό επίπεδο. Λοιμωξιολόγοι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν στην κυβέρνηση να “σπεύσει ταχέως” και να εξαντλήσει όλο το οπλοστάσιο της, προκειμένου να αποτρέψει ένα μεγαλύτερο δεύτερο κύμα πανδημίας που θα είναι χειρότερο και καταστροφικότερο από το πρώτο.

Οι εξελίξεις αυτές και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στα μέσα Ιουλίου, όταν το τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό άρχισε να αυξάνεται, καθώς ο μηδενισμός των νέων κρουσμάτων  δημιούργησε την εντύπωση ότι η επιδημία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Μεγάλη είναι πάντως η εσωτερική τουριστική κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα, ενόψει 15αύγουστου. Οι κίνδυνοι  περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, ενδέχεται να οδηγήσει την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια με μέσα μαζικής μεταφοράς (πλοία, τρένα, υπεραστικά λεωφορεία κλπ).

Αν υιοθετηθεί αυτό το μέτρο, θα ισχύσει πιθανότατα από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα.

Πηγή: sofokleousin.gr