Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot αναμένεται να προχωρήσει η  Moody’s, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αναδιάρθρωση χρέους που επέτυχε η ελληνική πολυεθνική εταιρεία σε συμφωνία με τους ομολογιούχους δανειστές της.

Οπως έγινε γνωστό, ο διεθνής οίκος έθεσε την Intralot “υπό αναθεώρηση για ενδεχόμενη αναβάθμιση”,  σημειώνοντας ότι θα εξετάσει τη “βιωσιμότητα της νέας κεφαλαιακής δομής και του εταιρικού χρέους μετά την αναδιάρθρωση”.

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία της Intralot με τους ομολογιούχους δανειστές της, που ολοκληρώθηκε και υλοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου, περιλαμβάνει “κούρεμα υποχρεώσεων” και επιμήκυνση του χρέους, μέσω ανταλλαγής ομολογιών με νέες μεταγενέστερης λήξεως και με μετοχές της  θυγατρικής της στις ΗΠΑ.

Η Moody’s εκτιμά ότι με τη συμφωνία αυτή η ελληνική εταιρεία βελτιώνει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση και ενισχύει τη ρευστότητα της.
Σημειώνει όμως ότι η ανάκαμψη της περιορίζεται από τους παρατεταμένους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, ενώ αυξάνεται η εξάρτησή της από την πορεία της αμερικανικής θυγατρικής.

Πηγή: sofokleousin.gr