Για νέο ισχυρό κύμα πανδημίας προειδοποιεί η Μέρκελ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, όταν οι καιρικές συνθήκες θα αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να περνούν  μεγαλύτερο χρόνο σε κλειστούς χώρους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή της θα κινηθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θέτοντας ως προτεραιότητες την ευημερία όλης της κοινωνίας, την προστασία των παιδιών και τη στήριξη της οικονομίας.

“Πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για καιρό ακόμη (…) Η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας”, υπογράμμισε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Όλοι μας ωφεληθήκαμε από την ελευθερία και μια σχετική προστασία στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς ήταν πιο εύκολο να βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους”, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι τους επόμενους μήνες “τα πράγματα δεν θα είναι ίδια – η πανδημία, θα μας πλήξει σφοδρά”.

Η γερμανική κυβέρνηση “θα κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά μας να μην είναι οι χαμένοι της πανδημίας. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι το πιο σημαντικό”, τόνισε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος είπε επίσης ότι η κυβέρνησή της θα προσπαθήσει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της οικονομίας ή να την επανεκκινήσει σε τομείς όπου εξακολουθεί να παρατηρείται στασιμότητα. Θα δώσει μάλιστα έμφαση στη διασφάλιση θέσεν εργασίας.

Πηγή: sofokleousin.gr