Η Λιθουανία, η οποία έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ‘εισάγει’ μετανάστες με σκοπό να τους στείλει παρανόμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρχισε σήμερα την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με την Λευκορωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Το πρώτο τμήμα του φράχτη θα έχει μήκος 500 μέτρα και ύψος 1,8 μέτρα και θα κατασκευασθεί από κονσερτίνα και αγκαθωτό συρματόπλεγμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας Ρούτα Μόντβιλ στο Reuters.

Η Λιθουανία, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ, είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι θα κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα της με την Λευκορωσία και θα αναπτύξει στρατεύματα για να εμποδίσει τους μετανάστες να περάσουν παράνομα στην επικράτειά της. Η Λευκορωσία αποφάσισε να επιτρέψει στους μετανάστες να εισέλθουν στη Λιθουανία ως αντίποινα για τις κυρώσεις που της επέβαλε η ΕΕ αφού το Μινσκ εξανάγκασε αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο έδαφος της όπου συνέλαβε τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος.

Πηγή: sofokleousin.gr