Η Intracom, “ναυαρχίδα” του ομίλου Κόκκαλη, και ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας θα είναι οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Intralot, αποκτώντας σημαντικά ποσοστά συμμετοχής μέσω της ΑΜΚ που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Η Intracom θα αγοράσει “δικαιώματα” από τις προσωπικές εταιρείες του Σ. Κόκκαλη και με την άσκηση τους θα αποκτήσει συμμετοχή 11,71%.

Ο Γ.Μουνδρέας – μέσω της εταιρείας Green Hyderpark Investments – θα αγοράσει επίσης δικαιώματα από την  Alphachoice Servises του κ. Κόκκαλη και θα αποκτήσει νέες μετοχές που θα αντιστοιχούν σε μερίδιο συμμετοχής 4,78% μετά την ΑΜΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής σκοπεύει να ανεβάσει το ποσοστό του πάνω από 5%, αγοράζοντας επιπλέον “δικαιώματα” και μετοχές μέσω χρηματιστηρίου.

 Τον έλεγχο θα διατηρήσουν πάντως οι δύο τωρινοί μεγαλομέτοχοι: Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μέσω δικών του εταιρειών χαρτοφυλακίου θα έχει 20,5% και ο Αμερικανοκορεάτης Soohyung Kim, που θα κατέχει 26,86% μέσω της εταιρείας Acme Amalgamated Holdings,

Επισημαίνεται ότι από τα “δικαιώματα” που πρόκειται να μεταβιβάσει η Alphachoice Servises του Σωκράτη Κόκκαλη, ένα πακέτο 5.501.289 (που αντιστοιχεί σε 0,57% του νέου μετοχικού κεφαλαίου), θα μεταβιβασθεί σε άλλη 100% δική του εταιρεία, την Cleardrop Holdings

Πηγή: sofokleousin.gr