Σε τομείς εργασιών πέραν της πληροφορικής επεκτείνεται η Ideal του ομίλου Δαυίδ-Λεβέντη (Coca-Cola HBC),  αποκτώντας τον έλεγχο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή-συσκευασία καταναλωτικών προϊόντων.

Η εισηγμένη εταιρεία θα αποκτήσει τον έλεγχο των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents, εξαγοράζοντας τις μητρικές τους με ανταλλαγή μετοχών.

Η αξία των απορροφώμενων εταιρειών έχει εκτιμηθεί σε 56,1 εκατ. ευρώ. Η Ideal θα εκδώσει μετοχές ισόποσης αξίας που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Η ΑΜΚ εγκρίθηκε σήμερα απο τη ΓΣ της Iaeal.

Οι Astir Vitogiannis και Three Cents ελέγχονται από το Virtus South European Fund (VSEF), μέσω των χόλντινγκ SICC Holding και Effervescent Sodas Management (ESM)..

Στην SICC το Virtus South European Fund κατέχει 51%, ενώ συμμετέχει με 49% ο Στέλιος Βυτόγιαννης. Στην ESM το fund κατέχει 100%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου IDEAL Παναγιώτης Βασιλειάδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου IDEAL, προχωρώντας σε διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και ολοκλήρωση του στόχου μας να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό Όμιλο συμμετοχών, διασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη και εξέλιξη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astir Vitogiannis Στέλιος Βυτόγιαννης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη και την συμμετοχή μας σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο επενδυτικό όμιλο. Το νέο σχήμα δημιουργεί νέες βάσεις, νέες προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των εταιρειών μας».
Ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Managing Partner της Virtus, δήλωσε: «Χαιρόμαστε γιατί έγινε το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση μιας πρωτοποριακής συναλλαγής και για την δημιουργία της νέας IDEAL».

Πηγή: sofokleousin.gr