Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, η οποία, όπως επισημαίνει, «προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του Σωματείου των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, επειδή συμμετείχαν σε τρίωρη στάση εργασίας του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων, φανερώνει ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λειτουργεί δυστυχώς ως “βασιλικότερη του βασιλέως” και δεν διστάζει να αξιοποιεί τον Νόμο 4808/2021 την ίδια ημέρα συζήτησης της προσφυγής εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά του νόμου αυτού».

«Η αξίωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ είναι τουλάχιστον προκλητική. Ζητά φυλάκιση και χρήματα από συνδικαλιστές, επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Απαιτούμε από τη διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών να πάρει εδώ και τώρα πίσω τη ντροπιαστική αυτή αγωγή. Τους εργαζόμενους δεν τους φοβίζουν ούτε οι αγωγές ούτε γενικότερα οι αυταρχικές συμπεριφορές. Ακόμη και, αν αυτές συνεχιστούν, οι αγώνες δεν θα σταματήσουν» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr