Την απόφαση να καρατομήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έλαβε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σηματοδοτώντας εσωκομματικές εξελίξεις. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Η διάσταση των δύο πλευρών είναι ολοφάνερη το τελευταίο ειδικά διάστημα, με τον πρώην υπουργό να διαφοροποιείται συχνά από την κεντρική γραμμή του κόμματος, να υποστηρίζει την αλλαγή στρατηγικής και να εμφανίζεται ως διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ενδεικτικό των αντιθέσεων είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, όταν η Φώφη Γεννηματά ρωτήθηκε τι έχει να πει για τον Ανδρέα Λοβέρδο που ήθελε να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως ο καθένας είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφει και συμπλήρωσε ότι η ίδια ασχολείται μόνο με σοβαρά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα (12/1) υπήρξε συνάντηση των δύο, κατά την οποία η Φ. Γεννηματά ανακοίνωσε στον Α. Λοβέρδο την απόφασή της. «Με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση και προχωράμε σε αυτή την αλλαγή στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών», σχολίαζαν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ.

Με μια λιτή δήλωση αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην αντικατάστασή από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Πηγή: sofokleousin.gr