Το σύνολο των μετοχών των δύο ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών “Ηρων” αποκτά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξαγοράζοντας τα ποσοστά που κατείχαν οι εταίροι της Qatar Petroleum και ENGIE.

Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς-μεταβίβασης του 75% των μετοχών της “Ηρων ΙΙ Βοιωτίας”, τις οποίες κατείχαν η ENGIE (50%) και η Qatar Petroleum (25%). Ετσι συγκεντρώνει το 100%, δεδομένου ότι συμμετείχε ήδη με 25%.

Στο deal με τους δύο ξένους εταίρους της περιλαμβάνεται και η εξαγορά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του 50% της “Ηρων Ενεργειακή”, όπου η Qatar Petroleum και η ENGIE κατείχαν από 25%.

 Επισημαίνεται ότι η “Ηρων ΙΙ Βοιωτίας” διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 435 MW, στην περιοχή της Θήβας.
Παράλληλα με την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της, αποπληρώθηκαν οι οφειλές της προς τους αποχωρήσαντες μετόχους της. Για τον σκοπό αυτό η μητρική πλέον ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ της χορήγησε μακροπρόθεσμο δάνειο 34,5 εκατ. ευρώ

Με τις εξαγορές αυτές η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, καθώς πλέον θα ενοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΗΡΩΝ. Παράλληλα, θα διευρύνει την ηγετική παρουσία της στο χώρο της ενέργειας, με  παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε διευρυνόμενο πελατολόγιο.

Πηγή: sofokleousin.gr