Οι αρχές της Εσθονίας ολοκλήρωσαν το πρώτο τμήμα οχυρωματικών έργων στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σύμφωνα με την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή του μικρού κράτους της Βαλτικής.

Το τμήμα μήκους 23,5 χιλιομέτρων του τείχους στο νοτιοανατολικό τμήμα του κράτους-μέλους της ΕΕ και του NATO ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί.

Βίντεο που διένειμε η συνοριοφυλακή δείχνει μέρος του τείχους, ύψους δύο μέτρων, με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στην κορυφή και εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ασφάλεια των συνόρων είναι σημαντικότερη παρά ποτέ», είπε ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Έγκερτ Μπέλιτσεφ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Θύμισε επίσης την κρίση στα ανατολικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πέρυσι, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν σε χώρες της Ευρώπης παράτυπα μέσω της Λευκορωσίας.

Η Εσθονία άρχισε να ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της με τη Ρωσία, μήκους 338 χιλιομέτρων, πριν από μερικά χρόνια.

Πηγή: sofokleousin.gr