Την Wolt Enterprises εξαγόρασε η εταιρεία διανομής τροφίμων DoorDash, με το deal να αγγίζει τα 7 διs ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα στον χώρο, μετά την πώληση της αμερικανικής ανταγωνιστικής Grubhuv από την Just Eat Takeaway.com με 7,3 δισ. δολαρίων.

Η Wolt, με έδρα τη Φινλανδία, ξεκίνησε το 2015 και επεκτάθηκε στην Ευρώπη και στην Ασία, ενώ απαριθμεί από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Επίσης, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια ως ιδιωτική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός κύκλου χρηματοδότησης 530 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο με επικεφαλής την Iconiq Capital.

Η DoorDash, στο τρίτο τρίμηνο του έτους, είχε πάνω από 9 εκατ. μέλη που χρησιμοποιούσαν τη συνδρομητική της υπηρεσία. Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας αγγίζουν τα 1,28 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, με αύξηση 45% από πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως Softbank και Sequoia Capital έχουν επενδύσει στην DoorDash.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoorDash, Τόνι Ζου, δήλωσε: «Η ένωση των δυνάμεων με την Wolt θα μας επιτρέπουν να επιταχύνουμε τη διεθνή μας ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αυξάνουμε την εστίασή μας στις ΗΠΑ».

Εν συνεχεία, ο Miki Kuusi, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wolt τόνισε: «Η DoorDash έχει δημιουργήσει μια απίστευτη επιχείρηση σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές στον κόσμο, ενώ ενώ εμείς προερχόμασταν από μια μικρή χώρα και έπρεπε να κατακτήσουμε την τέχνη της επέκτασης πολύ νωρίς. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καταλάβαμε τις πολλές ομοιότητες των δύο ομάδων, των πολιτισμών και των εταιρειών μας, καθώς έχουμε διαμορφωθεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Tony και την ομάδα DoorDash για να οικοδομήσουμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο μαζί», δήλωσε .

Οι δυο εταιρίες γνωστοποίησαν πως περιμένουν ότι τα συνδυασμένα προσαρμοσμένα κέρδη θα φτάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: sofokleousin.gr