Η Αττική βρίσκεται στο “κόκκινο” λόγω του κορονοϊού, καθώς μετρά δεκάδες κρούσματα καθημερινά, ενώ την Κυριακή καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο, με 141 νέα κρούσματα.

Οι τρεις δήμοι καταγράψει ρεκόρ κρουσμάτων είναι η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη,

Στον Δήμο Γλυφάδας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορονοϊού και αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Στην Κηφισιά, ο δήμος καλεί όλους τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να μην προκαλέσουν διασπορά στην περιοχή.

Στην Βουλιαγμένη υπήρξαν 28 κρούσματα σε μια μέρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Οι τρεις δήμοι της Αττικής βρίσκονται σε αύξηση της επιτήρησης καθώς μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η επιστροφή και άλλων εκδρομέων από τα νησιά.

Πηγή: Ant1news.gr 

Πηγή: sofokleousin.gr