Διαγράφοντας τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να στείλει ισχυρά μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος, κυρίως σε ομοϊδεάτες των ακραίων θέσεων που ασπάζεται ο διαγραφείς βουλευτής, αλλά και προς την αντιπολίτευση, που συχνά πυκνά «πυροβολεί» προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι είναι ανεκτικός-για ψηφοθηρικούς λόγους- σε ακροδεξιά στοιχεία που εδράζονται στο κόμμα του.

Το ζήτημα, βεβαίως, για τη Νέα Δημοκρατία, δεν αφορά μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση όσων βουλευτών ή πολιτευτών, ξεπερνούν την κομματική γραμμή και δημοσίως ρέπουν προς τις ακροδεξιές θέσεις. Είναι πρωτίστως ουσιώδες θέμα, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες που θέλουν κι άλλους βουλευτές της ΝΔ, να συμφωνούν –ταυτίζονται με τις απόψεις Μπογδάνου.

Τα σενάρια περί δημιουργίας ενός νέο δεξιού κόμματος, με εθνικιστική ρητορική και στρατηγική στόχευση απέναντι στην αριστερά, που θα εκφράζει κυρίως  το εκλογικό κοινό που κινείται στις παρυφές τις άκρας δεξιάς, έχουν αναζωπυρωθεί και πάλι. Σ αυτό το κόμμα, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω σενάρια, θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν βουλευτές και πολιτευτές με ιδεολογική αντίληψη πιο… δεξιά, από αυτή που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και με την οποία προφανώς δεν συναινούν.

Η εσωκομματική διαχείριση των «φωνών» που ρητορεύουν δημοσίως με ακροδεξιά επιχειρηματολογία, αποτελεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το καμουφλάρισμα» των ενδογενών ακροδεξιών αποκλίσεων και ροπών που εδρεύουν εντός της Ν.Δ, δεν δύναται να συνεχιστεί επ’ άπειρον, κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν στην ηγεσία του κόμματος. Μένει να φανεί αν η καρατόμηση στελεχών παρόμοιας πολιτικής λογικής, θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον ή θα επιχειρηθεί κατευνασμός τους, προκειμένου να αποφευχθεί η ενδοκομματική αναταραχή και η αθρόα φυγή πολιτευτών.

Πηγή: sofokleousin.gr