Από την “Βιοκαρπέτ” και την ταπητουργία, στην Exalco και τα προϊόντα αλουμινίου. Εν συνεχεία στη διέλαση με την Cosmos  Aluminium και τώρα στην ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνολογική καινοτομία: Ενα ακόμη επιχειρηματικό βήμα πραγματοποιεί η οικογένεια Καντώνια, αποκτώντας τον έλεγχο της startup MC Chargers, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικού λογισμικού για τη διαχείριση σταθμών φόρτισης.

Μέσω της Cosmos  Aluminium επέκτησε το 51% MC Chargers και θα καλύψει εν συνεχεία χρηματοδοτικές ανάγκες για την περαιτέρω επέκταση των εργασιών της και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων εφαρμογών προοριζόμενων για την παγκόσμια αγορά.

Η  MC Chargers ιδρύθηκε το 2019 στη Θεσσαλονίκη και είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα από τους μηχανικούς της. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη σχεδίαση του hardware και την παραγωγή του τελικού προϊόντος βάσει προδιαγραφών του πελάτη, καθώς και την εγκατάσταση-τεχνική υποστήριξη σταθμών φόρτισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Cosmos  Aluminium της οικογένειας Καντώνια θα εισφέρει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της MC Chargers και την ενίσχυση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Πρώτοι στόχοι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της MC Chargers και οι εξαγωγές ελληνικής τεχνογνωσίας σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Η Cosmos Aluminium που δημιουργήθηκε το 2007 μετά την αποχώρηση του Ξεν. Καντώνια από την Βιοκαρπέτ/Exalco, εδρεύει στη Λάρισα. Διαθέτει πρότυπη βιομηχανική μονάδα διέλασης αλουμινίου με πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία και χρήση ρομποτικών μηχανημάτων. Είναι πλήρως εξωστρεφής, εξάγοντας περίπου το 95% της παραγωγής της και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Πέρυσι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr