Η CNP Assurances στο πλαίσιο της διεθνούς αναπτυξιακής της στρατηγικής, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας απόκτησης του κλάδου ασφάλισης ζωής του Ομίλου Aviva στην Ιταλία. Η εξαγορά αυτή διπλασιάζει το μερίδιο αγοράς της CNP Assurances στη χώρα.

Με την ολοκλήρωση της πράξης, που υπόκειται στις αναγκαίες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών, η CNP Assurances θα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ασφαλιστής ζωής στην Ιταλία. Ενώ το μερίδιο αγοράς της θα διπλασιαστεί στο 6% βάσει των εισοδημάτων από ασφάλιστρα.

Το κόστος εξαγοράς των €543 εκατομμυρίων θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της CNP Assurances και η υπολογιζόμενη επίδραση στο Δείκτη Κάλυψης Φερεγγυότητας θα είναι περίπου στις 6 μονάδες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να ανακοινώσουμε αυτή την πράξη, που ενισχύει την παρουσία μας στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τo στρατηγικό πλάνο της La Banque Postale», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Antoine Lissowski, Chief Executive Officer της CNP Assurances, στη Γαλλία.

Πηγή: sofokleousin.gr