Η Banking Circle, η Τράπεζα Πληρωμών για τη νέα οικονομία, επέλεξε τη SIA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας σε υπηρεσίες πληρωμών και υποδομών, ελεγχόμενη από τη CPD Equity, για να ξεκινήσει τη νέα υπηρεσία άμεσων πληρωμών στην Ευρώπη που συνδέεται με την υπηρεσία TARGET Instant Payment Settlement (TIPS) του Ευρωσυστήματος. 

Χάρη στην SIAnet, την εξαιρετικά γρήγορη υποδομή δικτύου οπτικών ινών, η Banking Circle επιτρέπει στα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες να εκτελούν άμεσες πληρωμές σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα με το μέγιστο ποσό που επί του παρόντος ορίζεται στα 100.000 ευρώ ανά ατομική συναλλαγή, 24/7, όλο τον χρόνο, σύμφωνα με το σύστημα άμεσης μεταφοράς πιστώσεων SEPA του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (EPC).

H συνεργασία με τη SIA επίσης επιτρέπει στους πελάτες της Banking Circle να επωφελούνται από την παραχώρηση που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην SIA και την Colt ως Παρόχων Υπηρεσιών Δικτύου για το ESMIG (Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway). Πέρα από το ΤIPS, το SIAnet επιτρέπει σε όλους τους βασικούς οργανισμούς του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού συστήματος να έχουν επίσης πρόσβαση στην πλατφόρμα για τον διακανονισμό πληρωμών μεγάλης αξίας TARGET2, στην πλατφόρμα διακανονισμού τίτλων TARGET2-Securities (T2S), το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας Eurosystem Collateral Management System (ECMS) και πιθανώς σε άλλες νέες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Η υποδομή δικτύου υψηλής ταχύτητας, ασφάλειας και χαμηλού λανθάνοντος χρόνου SIAnet έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των άμεσων πληρωμών όσον αφορά την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την απόδοση και αντιπροσωπεύει ένα ενιαίο κανάλι πρόσβασης στις κύριες εθνικές και διεθνείς πλατφόρμες πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου και του πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών σε πραγματικό χρόνο της EBA Clearing RT1.

«Η Banking Circle κάνει τις διασυνοριακές πληρωμές πιο γρήγορες και οικονομικά αποδοτικές για τις Τράπεζες και τις επιχειρήσεις πληρωμών, βελτιώνοντας με τη σειρά τους την υπηρεσία που παρέχουν στους πελάτες τους. Οι Άμεσες Πληρωμές είναι βασικό στοιχείο αυτών των υπηρεσιών, και xαιρόμαστε που η συνεργασία μας με την SIA μας επιτρέπει να συνδεθούμε στη πλατφόρμα TIPS μέσα από τις δικές μας cloud λύσεις. Πιστεύουμε ότι ως η πρώτη τράπεζα που αξιοποιεί το δίκτυο της SIA καθώς και τις δυνατότητες ενοποίησης που παρέχει το cloud, στέλνουμε ένα ξεκάθαρα μήνυμα πως είμαστε δεσμευμένοι να έρθουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στις κεντρικές τράπεζες, τα αυτοματοποιημένα γραφεία συμψηφισμού και μηχανισμών εκκαθάρισης και διακανονισμού. Μέσα από τη συνεργασία με την SIA, η Banking Circle θα προσφέρει άμεσες πληρωμές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και στο υψηλότερο επίπεδο σταθερότητας για τους πελάτες μας, και τους δικούς τους πελάτες. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός τεχνολογίας, που επιτρέπει άμεσες πληρωμές στην Ευρώπη για όλους» δήλωσε ο Michael Boel, Head of Local Clearing της Banking Circle. 
 
«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεισφέρουμε στην εκκίνηση της νέας υπηρεσίας άμεσων πληρωμών της Banking Circle στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς αντιπροσωπεύει μια ακόμη αξιοσημείωτη επιτυχία των προσφερόμενων υπηρεσιών του δικτύου μας σε διεθνές επίπεδο.  Χάρη στη πετυχημένη ενοποίηση του δικτύου μας με τους μεγάλος παρόχους του cloud στην αγορά, η νέα υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών τέθηκε σε λειτουργία σε μόλις λίγους μήνες και τώρα είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες της Banking Circle» δήλωσε η Cristina Astore, Northwest Europe and DACH Region Sales Director της SIA.

Πηγή: sofokleousin.gr