Το υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες Χούτου της οργάνωσης «Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντας» (FDLR) ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που σκότωσε τον Ιταλό πρεσβευτή στην Κινσάσα και δύο ακόμη ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Μια αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) έπεσε θύμα (την Δευτέρα) μιας επίθεσης ενόπλων από στοιχεία των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR)» στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τέσσερα άτομα απήχθησαν στην επίθεση αυτή, ένα από τα οποία εντοπίστηκε.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του πρεσβευτή του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λούκα Ατανάσιο, ο οποίος ταξίδευε με αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση γύρω στις 10:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια απόπειρας απαγωγής εκ μέρους των επιτιθέμενων κοντά στην πόλη Κανιαμαχόρο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας Γκόμα.

Πηγή: sofokleousin.gr