Επιδιώκοντας να βελτιώσει τους κεφαλαιακούς της δείκτες και να ενισχύσει τη ρευστότητα της με φθηνό χρήμα, η Alpha Bank βγαίνει στις αγορές για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ με έκδοση ομολόγου Tier 2.

Η διαδικασία ξεκίνησε ήδη με παρουσιάσεις και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα με επιτυχία – μεγάλη υπερκάλυψη και χαμηλό επιτόκιο – καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές.

 Το ενδιαφέρον ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Alpha Bank – Davidson Kempner για την τιτλοποίηση Galaxy.- τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, για NPEs 10,8 δισ. ευρώ – και την πώληση της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal.

Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Alpha Βank. αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία πραγματοποιεί ράλι τις τελευταίες ημέρες, έχοντας σημειώσει άνοδο 17% σε 4 συνεδριάσεις.

Η νέα ομολογιακή έκδοση θα προσθέσει περίπου 150 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή κεφαλαίων της τράπεζας όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους.

Ο τίτλος θα είναι διάρκειας 10 ετών συν τριών μηνών, με δυνατότητα εξαγοράς μετά την παρέλευση 5ετίας και τριμήνου.

Συντονιστές-ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι επενδυτικές τράπεζες JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays

Πηγή: sofokleousin.gr