Λόγο για λήψη μέτρων τύπου Ολλανδίας έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τόνισε: «Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια».

Εν συνεχεία,  σημείωσε πως «δείγμα είναι η κοινή λογική», προσθέτοντας ότι εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.

Ο κ. Γωγος είπε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά. Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού», συμπληρώνοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορονοϊού», αναφέροντας ότι «το σύστημα υγείας πιέζεται».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το skai.gr, τόνισε πως το στέλεχος δέλτα «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα».

«Το σύστημα υγείας, όσο και να το μεγαλώνεις έχει πεπερασμένα όρια», δήλωσε ο καθηγητής και επεσήμανε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συλλογιστική ενιαίου συστήματος με σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

«Μέχρι να δούμε κάποια ύφεση με τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, που ελπίζω σε 15 ημέρες να αρχίσουν να αποδίδουν», κατέληξε.

Πηγή: sofokleousin.gr