Την πεποίθηση πως πρέπει να γίνει προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

H αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο «πιάνει» τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

Αναφορικά με τη διενέργεια τρίτης δόσης πριν από τους έξι μήνες σημείωσε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.  

Σχετικά με την  υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δήλωσε ότι είναι ασφάλεια για  όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός, ενώ συμπλήρωσε ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε. 

Για τους αρνητές της διασωλήνωσης, η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Πηγή: sofokleousin.gr