Να αναδυθεί στην επιφάνεια η αλήθεια για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορονοϊό ζητάει, με γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ακούστηκαν πολλά ψέμματα ως τώρα, και επισημαίνει ότι εδώ και δύο μήνες, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται άγρια και σκληρά από την αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς «φρόντισε με έναν απλουστευτικό τρόπο να αποσύρει τις ευθύνες του», ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης «ξεγλιστρούν με κοινοτυπίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα από τα απλά και σαφή ερωτήματα» και ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε για ανυπαρξία φωνών της Αυτοδιοίκησης που θα τον οδηγούσαν σε κάποια άλλη απόφαση». Θέτει, τέλος, το ερώτημα «ποιος έλαβε την τελική απόφαση έτσι ώστε να υποτιμηθούν τα στοιχεία του ΑΠΘ και της ερευνητικής ομάδας της ΕΥΑΘ και να μην ληφθούν εγκαίρως αυστηρά μέτρα;».

Πηγή: sofokleousin.gr