Ανεξαρτήτως αν ο σοσιαλδημοκράτης Ολαφ Σολτς ή κάποιος συντηρητικός θα είναι ο επόμενος γερμανός καγκελάριος, το βέβαιο είναι ότι στον κυβερνητικό συνασπισμό θα συμμετέχουν δύο μικρότερα κόμματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ως προς τα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον της Γερμανίας.

Η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εξαρτάται από τον κοινό τόπο που θα βρουν τελικά οι Πράσινοι υπό την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ και οι φιλικοί προς το επιχειρείν Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) υπό τον Κρίστιαν Λίντνερ.

«Ο Κρίστιαν Λίντνερ κι εγώ έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία και εκείνος και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ είναι άνδρες», αστειεύτηκε η Μπέρμποκ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα πιθανά σημεία συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Αλλά, την στιγμή που οι προοδευτικοί περιβαλλοντιστές της Αναλένα Μπέρμποκ και οι φιλελεύθεροι του Κρίστιαν Λίντνερ απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από ό,τι ο καθένας τους από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς, οι νεανικές τους βάσεις τους δίνουν ορισμένα κοινά στοιχεία, ειδικά στην κοινωνική και την εξωτερική πολιτική.

Πηγή: sofokleousin.gr