Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται έναντι των Πρασίνων, παρατηρείται και πτώση της «πράσινης» υποψήφιας καγκελαρίου στην προτίμηση των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των δύο δικτύων της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, του ARD και του ZDF.

Κατά τη δημοσκόπηση του ZDF, CDU/CSU εξασφαλίζουν ποσοστό 28% (+5), ενώ οι Πράσινοι υποχωρούν στο 22% (-3). Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) βρίσκεται στο 15% (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 10% (+1). Χωρίς μεταβολή από τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα μένουν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και η Αριστερά με 7%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη δημοσκόπηση του ARD, με τα CDU/CSU να βρίσκονται στο 28% (+5) και τους Πράσινους να πέφτουν στο 20% (-6).

Δυσμενή μοιάζουν τα δεδομένα και για την Αναλένα Μπέρμποκ προσωπικά, η οποία στην έρευνα του ZDF φαίνεται να πείθει μόνο το 28% για την καταλληλότητά της να διαδεχθεί την Άγγελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Ο υποψήφιος του CDU Άρμιν Λάσετ στηρίζεται από το 43%, ενώ το προβάδισμα έχει ο υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD, Όλαφ Σολτς, με το 48% να τον θεωρεί κατάλληλο για τη θέση.

Στην δημοσκόπηση του ARD, στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο Άρμιν Λάσετ προηγείται με 29% (+8), ο Όλαφ Σολτς ακολουθεί με 26% (+5), ενώ η Αναλένα Μπέρμποκ υποχωρεί στο 16% (-12).

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr