Η Γερμανία θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ (64,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίτο πακέτο που έχει σχεδιαστεί να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ένα έγγραφο που εκδόθηκε σήμερα.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν προτάσεις για την παράταση μίας έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και φορολογικές μειώσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για 9.000 εταιρίες που είναι ενεργειακά ευαίσθητες, συμφωνήθηκαν σήμερα, μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Όλαφ Σολτς.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο, από τα τρία πακέτα μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σολτς σε μία συνέντευξη Τύπου.

Μέτρα για Μέσα Μεταφοράς και κοινωνικές παροχές

Η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έκτακτα έσοδα από την επιβολή φορολογίας για τη μείωση των τελικών τιμών καταναλωτή για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, και το κάρβουνο, όπως δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, ανακοινώνοντας μέτρα για τη μετρίαση των συνεπειών της αύξησης των ενεργειακών τιμών στους καταναλωτές της Γερμανίας.

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων, ενώ θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο καγκελάριος τόνισε ότι θα επιβληθούν “απροσδόκητοι” φόροι σε εταιρείες ενέργειας για να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του άνθρακα για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την DW, έδωσε επίσης διαβεβαιώσεις για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας ενόψει του χειμώνα, αφού η Ρωσία πρόσφατα διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνησή του είχε λάβει «έγκαιρες αποφάσεις» για να αποτρέψει ελλείψεις το χειμώνα, όπως η πλήρωση εγκαταστάσεων αποθήκευσης αερίου και η επανεκκίνηση των σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα.

«Θα ξεπεράσουμε τον κάβο αυτού του χειμώνα», είπε ο Σολτς.

Πηγή: sofokleousin.gr