Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει ενιαίους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά όσους έρχονται από περιοχές με αυξημένα κρούσματα των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι «βλέπουμε σήμερα π.χ. στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εντός ΕΕ, στην Πορτογαλία, πόσο γρήγορα οι αριθμοί των κρουσμάτων και κατά συνέπεια της νοσοκομειακής περίθαλψης μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω λόγω νέων παραλλαγών» και έκανε λόγο ειδικά για την παραλλαγή «Δέλτα».

«Για αυτό και εδώ στη χώρα μας συμβουλεύουμε εντόνως να μην γίνονται ταξίδια σε περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση των παραλλαγών. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι κανόνες, με σαφείς και αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας και μόνο πολύ λίγες εξαιρέσεις. Η κυβέρνηση είναι της άποψης και το επιδιώκει αυτό στην Ευρώπη, ότι πρέπει να έχουμε μια ενιαία διαδικασία για όλους σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα – όπου δεν είναι ακόμη ενιαία, εκεί θα συνεχίσουμε να το επιδιώκουμε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr