Γερμανικό εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος έλαβε εντολή να κλείσει καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά από εξετάσεις περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων σε εργοστάσιο της Toennies GmbH κοντά στη πόλη Guetersloh της Δυτικής Γερμανίας, τα πρώιμα αποτελέσματα έδειξαν ότι 657 από αυτούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει η εγκατάσταση, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Παράλληλα, σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν από την Παρασκευή έως την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στις 26 Ιουνίου, ωστόσο δεν υπάρχουν σχέδια για ευρύτερο lockdown.

Ο Sven-Georg Adenauer, διοικητής της επαρχίας Guetersloh, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ιός μπορεί να εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενοι από έθνη όπως τη Ρουμανία επέστρεψαν από τις επισκέψεις στις οικογένειές τους, καθώς χαλάρωσαν οι ευρωπαϊκοί συνοριακοί έλεγχοι τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι 6.800 εργαζόμενοι στη μονάδα της Toennies είχαν εξεταστεί πριν από τέσσερις εβδομάδες στα πλαίσια προφύλαξη και μόνο οκτώ από αυτούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είπε.

“Γνωρίζουμε τώρα πού βρίσκεται η εστία του ιού και γι ‘αυτό δεν θα εφαρμοστεί lockdown σε όλη τη περιφέρεια, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή”, δήλωσε ο Adenauer στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF. “Πολλοί γονείς είναι ήδη θυμωμένοι που τα παιδιά τους δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο”, πρόσθεσε.

Πηγή: sofokleousin.gr