Την αναβολή του προγραμματισμένου για τον Δεκέμβριο Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αποφάσισε νωρίτερα σήμερα το προεδρείο του κόμματος, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Στο Συνέδριο επρόκειτο να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του CDU και πιθανότατα υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 14 Δεκεμβρίου και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ξανά στις 15 και 16 Ιανουαρίου. Εάν η κατάσταση παραμένει απαγορευτική για την διεξαγωγή του κρίσιμου Συνεδρίου με φυσική παρουσία, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο «υβριδικής» διοργάνωσης, με πολλά μικρά περιφερειακά συνέδρια και μία κεντρική διαδικτυακή «συνάντηση» για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, η απερχόμενη Πρόεδρος ‘Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ εξέφρασε την προτίμησή της για αναβολή του Συνεδρίου, άποψη με την οποία συντάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λασετ. Αντιθέτως, πληροφορίες θέλουν τον έτερο υποψήφιο, τον Φρίντριχ Μερτς, να προτιμά την «υβριδική» διεξαγωγή πριν από το τέλος του έτους.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr