Στη project του ελληνικού αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο indicator.gr και την Ελευθερία Κοσμοπούλου.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς σε τι φάση βρίσκεται το έργο είπε: Βρίσκεται σε πολύ καλή φάση, διότι την Πέμπτη το βράδυ δόθηκε στην Επιτροπή Παιγνίων η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Διοικητικών Προσφυγών, όπου απερρίφθη η προσφυγή της Hard Rock, κατόπιν της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άρα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, δηλαδή της Mohegan, εφόσον δεν υπάρχει άλλος πλειοδότης, η οποία θα πάρει προφανώς και μόνη της τον διαγωνισμό με το καζίνο. Αυτή η απόφαση της Επιτροπής, μόλις κατοχυρωθεί, θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις περάσει κι από αυτό, θα γίνει νόμος του κράτους και από εκεί και έπειτα θα ξεκινήσει το project.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, θα έχουμε περάσει από τη Βουλή και τη διανομή, η οποία είναι έτοιμη, έχει δηλαδή συμφωνηθεί, καθώς και τις τελευταίες νομικές εκκρεμότητες που αφορούν στο Ελληνικό, άρα πιστεύω ότι σε έναν λογικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι βασικές εκκρεμότητες θα έχουν τελειώσει.

Έτσι, το 2021 θα μας δει πια στην κυρίως φάση του έργου. Προσέξτε, το έργο έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς οι κατεδαφίσεις ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγράμματος. Τώρα, μάλιστα, είμαστε στη φάση περίφραξης του χώρου. Οι μετεγκαταστάσεις που πρέπει να φύγουν ολοκληρώνονται, όπως και το κοινωνικό ιατρείο που ήταν μέσα και τα αυθαίρετα θα γκρεμιστούν. Όλα αυτά είναι σε φάση που έχουν ρυθμιστεί. Άρα λοιπόν, όλες οι βασικές εκκρεμότητες είναι εντός χρονοδιαγράμματος και το 2021 θα είναι η χρονιά του κυρίως έργου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην Ελευθερία Κοσμοπούλου

Πηγή: sofokleousin.gr