Συνάντηση είχε ο του πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος Παναγιώτης Τοκούζης, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα για τα προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως εντός του 2021 θα υπάρξει ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά «εργαλεία» εξαιτίας κάποιων περιορισμών, επιδεικνύοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.

Η νέα προγραμματισμένη συνάντηση, είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, αποδεικνύοντας από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη διάθεση για εξεύρεση λύσεων στο κρίσιμο για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων θέμα της ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας,εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υπουργός δείχνουν περίσσια βούληση για τη θέσπιση αναπτυξιακού προγράμματος αποκλειστικά για επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες σήμερα “υποφέρουν” από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19», είπε ο κ. Τοκούζης.

Πηγή: sofokleousin.gr