«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα (11/11) στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. 

«Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε πέντε μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε…», συνέχισε.

Μετά τις αντιδράσεις προέβη στην ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση στο twitter:

«Εγώ στην πρωινή εκπομπή του ⁦ @opentvgr είπα αυτά. Ένας λανθασμένος τίτλος στο in.gr ότι δήθεν συνέδεσα τον Τουρισμό με την εξάπλωση του ιού, προκάλεσε εντυπώσεις. Καμμία σχέση δεν είχε ο Τουρισμός καθώς τα κρούσματα σε μας αυξήθηκαν τώρα μετά το πέρας του». 

Πηγή: sofokleousin.gr