Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης αποτέλεσαν αντικείμενο των συναντήσεων που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός, ενώ αντίστοιχα, με ανάρτησή του στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με τον υφυπουργό και συζήτησαν για τις προοπτικές και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή. «Η Μακεδονία και η Θράκη έχουν δυνατότητες αναπτυξιακής επιτάχυνσης» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός, όπως αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του, συναντήθηκε και «με τους προέδρους Επαγγελματικών, Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δέμπα, Γεωργιάδη, Μωραΐτη, Αγγελίδη, Γραβάνη και Τοψίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης θέματα της αγοράς και η χρηματοδότηση της».

Ο υφυπουργός σημειώνει: «Με τους προέδρους των επιμελητηρίων Δράμας, Στέφ. Γεωργιάδη και Καβάλας, Μάρκο Δέμπα συζητήσαμε για το άνοιγμα της αγοράς, τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο Αναπτυξιακός νόμος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια είναι υψηλής σπουδαιότητας για την κυβέρνηση».

Πηγή: sofokleousin.gr