Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, προανήγγειλε την Κυριακή σημαντικές αλλαγές αναφορικά με την ψηφιοποίηση τόσο του διπλώματος οδήγησης όσο και της αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω κινητού τηλεφώνου, για κάθε νόμιμη χρήση.

«Στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητες τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα».

Θέμα χρόνου και η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του».
 

Πηγή: sofokleousin.gr