Στις 18-20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους 18-25 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ (freedom pass), έκανε γνωστό, ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι η εφαρμογή για το freedom pass θα είναι διαθέσιμη για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα  είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ”.

Όσον αφορά την πορεία των νέων ραντεβού, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι από τις 28 Ιουνίου που ανακοινώθηκαν το freedom pass και τα άλλα μέτρα μέχρι και σήμερα έχουν μπει στο σύστημα περίπου 330.000 νέοι συμπολίτες μας.

“Από αυτούς οι 90.000 είναι ηλικίας 18-25 ετών. Οι μισοί περίπου είναι 18-35 ετών, αλλά σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στους 80 ετών, προστίθενται ραντεβού” διευκρίνισε.κατ. ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά Covid, εκ των οποίων τα 1,15 εκατ. αφορούσαν πιστοποιητικά εμβολιασμού κι επιπλέον 3 εκατ. βεβαιώσεις εμβολιασμού ή νόσησης. 

Πηγή: sofokleousin.gr