Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την πράσινη οικονομία στηρίζοντάς την με τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

«Οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλο ποσοστό στο δικό μας σχέδιο κατευθύνονται σε παραγωγικές επενδύσεις και κίνητρα, ιδιαίτερα όσο αφορά την πράσινη οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά  εξαπολύοντας βολές κατά της ΝΔ για την πρόσφατη τροπολογία Χατζηδάκη η οποία όπως ανέφερε η κα Γεννηματά γκρεμίζει ότι άφησαν όρθιο τα μνημόνια, ιδίως για τους μικρομεσαίους και τους αδύναμους.

«Πρόσφατη είναι η ψήφιση στη Βουλή της απαράδεκτης τροπολογίας με την οποία η Κυβέρνηση αλλάζει όλο το ενεργειακό περιβάλλον, χτυπώντας καίρια τις ενεργειακές κοινότητες και τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ΑΠΕ. Τροπολογία που ήρθε στο και πέντε ώστε να μην υπάρξει διάλογος ,να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά deals της Κυβέρνησης» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα η κα Γεννηματά σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη της πράσινης ενέργειας έχει στόχο τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας καθώς όπως έδειξε και πανδημία όπως και πιο πριν η οικονομική κρίση οι κλάδοι της βιομηχανίας και της μεταποίησης που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό στηρίζουν την απασχόληση και τα εισοδήματα και αντισταθμίζουν τις απώλειες από τους κλάδους των υπηρεσιών όπως πχ του τουρισμού.

Πηγή: sofokleousin.gr