Σε υψηλό εννέα ετών σκαρφάλωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, και όσο περισσότερο μπαίνει ο χειμώνας τόσο θα ενισχύεται η ζήτηση.

Σϋμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκαν στο πιο υψηλό από το 2012 , αφού το συμβόλαιο αυξήθηκε για τρίτη ημέρα, στα 330,75 ευρώ (371,25 $) ανά μεγαβατώρα στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές πριν από την κύρια δημοπρασία αργότερα σήμερα.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένεται να είναι κάτω από το μηδέν στην ανατολική Γαλλία την Πέμπτη με τα χαμηλά στο Παρίσι να προβλέπονται να πέσουν στους 0 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή.

Η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, που προκαλείται από τις πολύ υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, αυξάνει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ψυχρότερος καιρός ενισχύει τη ζήτηση ρεύματος επειδή τα σπίτια στη Γαλλία χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση σε αντίθεση με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιούν κυρίως φυσικό αέριο.

Oι τιμές ευρωπαϊκής ηλεκτρικής ενέργειας είναι στα ύψη, με τη νέα εκτόξευση τιμών να συμβαδίζει με την επιδείνωση των καιρικών φαινόμενων καθώς μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας στην κεντροδυτική Ευρώπη.

Πηγή: sofokleousin.gr