Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, προφυλακίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μετά τη δολοφονία καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας κοντά σε σχολείο στο Κονφλάν Σεντ Ονορέν, στο δυτικό Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο δικαστικό σύστημα.

Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μακρόν: Ισλαμιστική τρομοκρατία

Ο αποκεφαλισμός Γάλλου δασκάλου από 18χρονο ένοπλο στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ ήταν ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης, τόνισε πως η Γαλλία θα δώσει γρήγορη και ισχυρή απάντηση, προσθέτοντας ότι ο τρομοκράτης θέλησε να επιτεθεί στη Δημοκρατία.

«Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», ανέφερε, λέγοντας επίσης ότι οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να διασπάσουν τη Γαλλία.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι ο Γάλλος δάσκαλος δολοφονήθηκε επειδή ήταν εκπαιδευτικός και δίδασκε την ελευθερία του λόγου.

Σημειώνεται ότι το θύμα φέρεται να είχε δείξει μέσα στην τάξη του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.  

Ο Μακρόν δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα στέκεται στο πλευρό όλων των δασκάλων της.

Σύμφωνα με το BFM, ο δράστης ήταν 18 ετών και γεννημένος στη Μόσχα, ενώ φέρεται να είναι τσετσενικής καταγωγής.

Το Reuters μετέδωσε ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φώναξε Αλλάχου Ακμπάρ την ώρα της ειδεχθούς του πράξης.

Σύμφωνα με τοπικό ιστότοπο, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο.

Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, ωστόσο τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Ο δράστης καταδιώχθηκε από την αστυνομία και αφού δέχθηκε πυρά, έπεσε νεκρός.

Πηγή: sofokleousin.gr