Εδώ και λίγες μέρες, όποιος φτάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πόλης Πουατιέ αντικρίζει μια γιγάντια τοιχογραφία, που απεικονίζει το βλέμμα μια από τις κατοίκους της πόλης. Της Τιφέν Βερόν, που εξαφανίστηκε πριν τρία χρόνια στην Ιαπωνία και τα ίχνη της ακόμη αγνοούνται.

Το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία συζήτησε την υπόθεση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα και, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ζήτησε «την πλήρη συνεργασία των ιαπωνικών εκτελεστικών και δικαστικών αρχών».

Η κυρίως ασπρόμαυρη με χρωματιστά μέρη τοιχογραφία κατά της λήθης ζωγραφίστηκε εθελοντικά από τον καλλιτέχνη γκράφιτι της πόλης Ρεμπέ σε έναν τοίχο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με την υποστήριξη του δημαρχείου.

«Ένα τοίχος σε ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης σε πολλούς οδικούς άξονες του Πουατιέ, δίνει στην Τιφέν τεράστια προβολή», είπε η αδελφή της, Σιμπίλ Βερόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας «μόνιμος τοίχος», ζωγραφισμένος με μια μόνιμη τοιχογραφία, «επειδή θα ήταν κρίμα να εξαφανιστεί το πορτρέτο, σε περίπτωση ενός τοίχου ‘ελεύθερης έκφρασης’», σημείωσε ο Νταμιάν Βερόν, ο μεγαλύτερος αδελφός της εξαφανισμένης Τιφέν.

«Η ιδέα απεικόνισης του βλέμματός της μας γοήτευσε αμέσως, αλλά να βλέπουμε εδώ το βλέμμα της Τιφέν, είναι αρκετά συγκινητικό», παραδέχθηκε.

Η Τιφέν Βερόν μια 36χρονη σχολική βοηθός, η οποία υπέφερε από επιληψία, εξαφανίστηκε στις 29 Ιουλίου 2018, δύο ημέρες μετά την άφιξή της στην Ιαπωνία, όπου είχε πάει για διακοπές.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνος, στο Νίκο, μια ήρεμη τουριστική πόλη βόρεια του Τόκιο, που περιβάλλεται από λόφους και δάση με διάσημους ιερούς τόπους.

Στο ξενοδοχείο της, οι ερευνητές βρήκαν ένα διαβατήριο, μια βαλίτσα και ένα προσεκτικά προετοιμασμένο πρόγραμμα περιήγησης, καθιστώντας απίθανη την αυτοκτονία ή την εκούσια εξαφάνιση.

Πηγή: sofokleousin.gr