Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια νέα, γενικευμένη καραντίνα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όμως θα εφαρμόσει μια σειρά λιγότερο ριζοσπαστικών μέτρων.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γαλλία επιδεινώνεται, παραδέχτηκε ο Καστέξ, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Μασσαλία και στο Μπορντό. «Ο ιός βρίσκεται εδώ για μερικούς μήνες ακόμη (…) πρέπει να καταφέρουμε να ζήσουμε μαζί του χωρίς να μπούμε και πάλι στη λογική της γενικευμένης καραντίνας», τόνισε.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες παρατηρείται σαφής αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Καστέξ είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τη διενέργεια των τεστ. Κάλεσε επίσης όλους τους Γάλλους πολίτες να τηρήσουν «υπεύθυνη στάση» για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Όσον αφορά το ωράριο των καταστημάτων και των εστιατορίων, ο πρωθυπουργός είπε ότι επαφίεται στις τοπικές αρχές να το τροποποιήσουν, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο.

Πηγή: sofokleousin.gr