Παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη με συνέντευξη του σήμερα στην Αυγή σε ενωτικό τόνο.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός σημειώνει ότι “το κόμμα πρέπει να κινηθεί δυναμικότερα καταθέτοντας την εναλλακτική προγραμματική του πρόταση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολιτική δύναμη που δεν ενσωματώνεται και δεν ετεροκαθορίζεται καθώς και ότι ο κίνδυνος της εσωστρέφειας ευδοκιμεί όταν δεν υπάρχει οργανωμένη συζήτηση.”

Προσθέτει ότι ο εσωκομματικός διάλογος είναι κομμάτι της πολιτικής παράδοσης της αριστεράς αλλά ότι η κατάθεση απόψεων είναι διαφορετικό πράγμα από την ύπαρξη οργανωμένων τάσεων που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα.

Για την Οικονομία

Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι η έκθεση Πισσαρίδη ως πυξίδα της κυβερνητικής πολιτικής θα επιταχύνει την καταστροφή και ότι πάνω από 200.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα βρεθούν εκτεθειμένες στον κίνδυνο της χρεοκοπίας λόγω της πανδημίας.

Κάνει λόγο για ανάγκη στρατηγικής μακράς διάρκειας ώστε να μιλήσει το κόμμα για την εικόνα του μέλλοντος, των Θεσμών αλλά και της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης, της πράσινης μετάβασης που δημιουργούν δυνατότητες αλλά και απειλές.

Για την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Ο πρώην υπουργός αναγνωρίζει αδράνειες του ΣΥΡΙΖΑ πού πήγαν το σχεδιασμό πίσω και κρατάνε τη δημοσκοπική διάφορα Νέας Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδα που δεν καταδεικνύουν φθορά για την κυβέρνηση.

Αποδίδει εν μέρει τις καθυστερήσεις στην πανδημία και τον κορονοϊό αλλά τονίζει ότι πρέπει να κατατεθεί με σαφήνεια η προγραμματική πρόταση του κόμματος με εναλλακτικές προτάσεις και όχι μόνο με ανάδειξη των αδιεξόδων των κυβερνητικών πολιτικών.

Ο κ. Δραγασάκης δεν παραβλέπει επίσης στην ανάγκη να γίνει πράξη η διεύθυνση και η ανασυγκρότηση του κόμματος ώστε να ανοίξει στην κοινωνία.

Δεν υπάρχει υπονόμευση του Τσίπρα

Για τις τάσεις και την κατάθεση κειμένων ο κ. Δραγασάκης λέει χαρακτηριστικά ότι “δεν πρέπει να αγνοούμε τους αδίστακτους αντιπάλους μας και τις άθλιες μεθόδους τους.

Για παράδειγμα ορισμένα εχθρικά μέσα παρουσίασαν την κατάθεση δύο κειμένων ως υπονόμευση του Τσίπρα.

Σε τέτοια όμως ευτελή ψεύδη πρέπει να απαντάμε τιμώντας τις αρχές μας και μία από αυτές τις αρχές είναι ότι ο εσωτερικός διάλογος είναι όχι μόνο απόλυτα “νόμιμο” κομμάτι της πολιτικής παράδοσης μας αλλά και συστατικό στοιχείο του κόμματος.”

Πηγή: sofokleousin.gr