«Το μεγάλο έλλειμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης είναι η απουσία ουσιαστικού πολιτικού  και κοινωνικού διαλόγου κατά την κατάρτισή του. Εδώ τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα δημοκρατικής τάξης, καθώς το Σχέδιο υπερβαίνει το χρόνο ζωής μιας κυβέρνησης», αυτό τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ζώη Τσώλη στο πλαίσιο του 6ου
Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Άλλα κύρια σημεία της παρέμβασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη είναι τα εξής:

  • Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέθεσε την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική το 2019, προκάλεσε έναν ευρύ διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της, διοργανώνοντας 15 Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια.
  • Για να αποδώσει, για την κοινωνία και την οικονομία, η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων την επόμενη ημέρα της πανδημίας υπάρχουν 4 προϋποθέσεις: Κοινός σχεδιασμός των διαθέσιμων πόρων. Διαμόρφωση στόχων. Το Σχέδιο Ανάκαμψης της κυβέρνησης δεν θέτει στόχους. Κοινά κριτήρια επενδύσεων: Βιωσιμότητα-Κλαδικότητα-Τομεακότητα-Περιφερειακότητα. Προώθηση προοδευτικών αλλαγών και όχι μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων»
  • Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μπορεί και δεν πρέπει να κατευθυνθούν σε λίγες μόνο και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μένει στο περιθώριο. Και ακριβώς τις ΜμΕ θέτει στο επίκεντρο της πρότασής του για την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: sofokleousin.gr