Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη αφού μετά τη βουτιά της μετοχής της Amazon έχασε 13,9 δισ. δολάρια μέσα σ’ ένα 24ωρο!

Tα αποτελέσματα της Αmazon για το δεύτερο τρίμηνο, που κατέγραψε έσοδα 113 δισ. δολαρίων δεν ικανοποίησαν την αγορά, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις που τα ήθελαν στα 115,2 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα η μετοχή της να χάσει 7,6% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Μπέζος να περάσει, σύμφωνα με το Forbes, στη δεύτερη θέση του καταλόγου των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, που πάντρεψε πρόσφατα τον γιο του.

Οι μετοχές του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH του Αρνό κατέγραψαν πτώση 1,4% την Παρασκευή, με αποτέλεσμα και αυτός να χάσει 2,9 δισ. δολάρια, αλλά να κλείσει την εβδομάδα με εκτιμώμενη περιουσία 192,9 δισ. δολαρίων, μισό δισ. δολάρια μπροστά από τον Μπέζος, που τουλάχιστον παρηγοριέται με τις αναμνήσεις του πρόσφατου πρώτου ταξιδιού του στα όρια του διαστήματος με την Blue Origin.

Η εβδομάδα για τους πλουσιότερους Αμερικανούς τεχνολογικούς μεγιστάνες ήταν απογοητευτική. Αν και τα θετικά αποτελέσματα της μητρικής της Google, Alphabet Inc. ευνόησαν τις περιουσίες των συνιδρυτών της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, τα ισχυρά αποτελέσματα της Microsoft και του Facebook δεν μεταφράστηκαν σε σημαντική αύξηση της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων μετόχων τους. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που πέρασε την εβδομάδα προβάλλοντς το όραμά του για το μέλλον του Facebook, έχασε 5,4 δισ. δολάρια την Πέμπτη καθώς οι μετοχές του κολοσσού κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση το τελευταίο δίμηνο λόγω ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία των διαφημιστικών του πωλήσεων.
 

Πηγή: sofokleousin.gr