Σημείο των καιρών και ασφαλής ένδειξη των τάσεων και των προοπτικών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla  ήταν την Παρασκευή δεκαεξήμισυ φορές μεγαλύτερη από τη συνολική αξία των ομίλων αυτοκινητοβιομηχανιών FIAT Chrysler και PSA (Peugeot-Citroen), που συγχωνεύθηκαν, δημιουργώντας την εταιρεία Stellantis, έναν νέο παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο.

Οι τρείς συγχωνευθέντες όμιλοι είχαν αθροιστική κεφαλαιοποίηση (χρηματιστηριακή αξία) 47,6 δισ. δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της Tesla ήταν 783 δισ.!
 Αυτό σημαίνει ότι ότι οι 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τις 14 μάρκες και τις άπειρες θυγατρικές τους αξίζουν μόλις το 6% της αμερικανικής εταιρείας του Ελον Μασκ!

Από σήμερα στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και του Παρισιού τη θέση των μετοχών των FIAT Chrysler και PSA έχει πάρει η μετοχή της Stellantis, η οποία κινείται ανοδικά.

Επισημαίνεται ότι ο νέος παγκόσμιος κολοσσός περιλαμβάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες FIAT, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Peugeot, Citroen, Chrysler, Dodge, Jeep και πέντε μικρότερες που κατασκευάζουν φορτηγά και επαγγελματικής χρήσεως αυτοκίνητα.

Πηγή: sofokleousin.gr