Την πεποίθηση πως «η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προχωρήσει τόσο για να ξεκινήσει η Fed την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων», εξέφρασε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζερόμ Πάουελ, ενώ σημείωσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τους ερχόμενους μήνες, προτού αρχίσει να υποχωρεί. 

«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας», ανέφερε ο κ. Πάουελ σε κείμενο ομιλίας που έχει ετοιμάσει για την κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αν και η επίτευξη του στόχου της “oυσιαστικής περαιτέρω προόδου” απέχει ακόμα πολύ, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί» δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Πάουελ. 

Εν συνεχεία, είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου. 

«Η Fed θα είναι έτοιμη να παρέμβει να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής της πολιτικής με τον δέοντα τρόπο, αν έβλεπε σημάδια ότι η πορεία του πληθωρισμού ή των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό κινούνταν σημαντικά και επίμονα πέρα από τα επίπεδα που είναι συμβατά με τον στόχο της», δήλωσε. 

Πηγή: sofokleousin.gr