Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο οικιακό τεστ κορωνοϊού που δεν απαιτεί συνταγή γιατρού.

Το τεστ που δημιουργήθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία Ellume, παρέχεται με έναν αναλυτή ρινικού επιχρίσματος, ο οποίος συνδέεται με τα smartphone των χρηστών μέσω εφαρμογής, ώστε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα.

Το τεστ μπορεί να παρέχει αποτελέσματα εντός 20 λεπτών.

Η ανακοίνωση κυκλοφορίας του συγκεκριμένου τεστ αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό βήμα στις προσπάθειες επέκτασης των επιλογών δοκιμών.

Η έγκριση από την FDA, επιτρέπει την πώληση του τεστ σε μέρη όπως τα φαρμακεία «όπου ένας ασθενής μπορεί να το αγοράσει, να εκτελέσει τη δοκιμή στη μύτη του και να ανακαλύψει τα αποτελέσματά του σε μόλις 20 λεπτά», δήλωσε ο Επίτροπος Στέφεν Χαν.

Το τεστ της Ellume αναζητά ιικές πρωτεΐνες που προέρχονται από την COVID-19, μέθοδος που είναι διαφορετική από τη στάνταρ προσέγγιση λοιπών τεστ που αναζητούν το γενετικό υλικό του ιού.

Αξιωματούχοι της FDA σημείωσαν ότι το τεστ της Ellume μπορεί να αποδώσει ένα μικρό ποσοστό ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων.

Το κιτ περιλαμβάνει ένα ρινικό επίχρισμα, ένα χημικό διάλυμα και μια ταινία μέτρησης.

Ένας εκπρόσωπος της αυστραλιανής εταιρείας είπε ότι το τεστ θα κοστίζει περίπου 30 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία και για ηλεκτρονική αγορά.

Πηγή: sofokleousin.gr