Έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκριση έκτακτης χρήσης της  θεραπείας στην Ελλάδα και προκειμένου να συμμετέχει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια,  η Φαρμασέρβ-Λίλλυ αποφάσισε να συνδράμει, μεταξύ άλλων, με δωρεά προς τον ΕΟΔΥ ποσότητας του φαρμάκου baricitinib αξίας άνω των €200,000. 

Η συγκεκριμένη δωρεά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αφορά τη χρήση του baricitinib στα νοσοκομεία στα οποία  νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσούντων και  την ανακούφιση του Συστήματος Υγείας. 

Στις 19 Νοεμβρίου το baricitinib έλαβε άδεια έκτακτης χρήσης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη, σε νοσηλευόμενους  ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω με πιθανή ή εργαστηριακά αποδεδειγμένη νόσο COVID-19 που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, επεμβατικό  μηχανικό αερισμό, ή εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης. Η άδεια βασίστηκε στην κλινική  μελέτη ACTT-2 του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, τα  αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine στις 11  Δεκεμβρίου. 

Στην εθνική προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας της COVID-19 και πιστή στη δέσμευση  της για προσφορά στον τομέα της Υγείας, η Φαρμασέρβ-Λίλλυ συνεχίζει συστηματικά να  συνεισφέρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πηγή: sofokleousin.gr