Με fake news και μπόλικη δικαστική παραφιλολογία συνεχίζεται ο επικοινωνιακός πόλεμος γύρω από την υπόθεση Novartis, όπου στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον όχι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αλλά εκείνοι που απεκάλυψαν το σκάνδαλο.

Ακόμη και δικαστικές αποφάσεις «κατασκευάζονται» και αναγγέλλονται με τυμπανοκρουσίες, πριν ακόμη συνεδριάσουν(!) τα αρμόδια δικαστήρια και δικαστικά συμβούλια.

Χαρακτηριστική περίπτωση η «είδηση» που μεταδόθηκε την Πέμπτη από δεκάδες ιστοσελίδες και προβλήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη με αναρτήσεις του σε social media:

Ελεγε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε – και μάλιστα «ομόφωνα» – την αίτηση που είχε υποβάλει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ζητώντας να θεωρηθεί άκυρη η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος της.

Η δήθεν «είδηση» ήταν παντελώς αβάσιμη, απλούστατα επειδή το Συμβούλιο… δεν είχε καν συνεδριάσει. Όμως πολλά ΜΜΕ την πρόβαλαν με πηχυαίους τίτλους….

touloupaki

… και ο  υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να πανηγυρίσει, αναπαράγοντας fake news σε ανάρτηση του στο Twitter,όπου έγραψε:

Άδωνις Γεωργιάδης
@AdonisGeorgiadis

Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών: Απέρριψε ομόφωνα την αίτηση ακυρότητας της Ε. Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας κ. Τουλουπάκη θεώρησε λίαν σοβαρό ζήτημα την “κατασκευή” και συστηματική προβολή ψευδών ειδήσεων που δημιουργούν «κλίμα» για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Προσέφυγε λοιπόν στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα.

Πηγή: sofokleousin.gr