Πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στο Facebook και τη γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία έχοντας υποστήριξη από 48 ακόμη πολιτείες και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου υπέβαλε αγωγή κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Νομικοί κατηγορούν την υπηρεσία Facebook για τις κινήσεις της την τελευταία δεκαετία και την καλούν σε εκποίηση εξαγορών, όπως των Instagram και WhatsΑpp.

Η καταγγελία είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται εναντίον εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς στον τομέα της τεχνολογίας. Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε την Google της Alphabet Inc.

Έας ισχυρισμός που συχνά γίνεται εναντίον του Facebook είναι ότι έχει προσπαθήσει στρατηγικά να αγοράσει μικρούς πιθανούς αντιπάλους. Περιπτώσεις, όπως είχαν γίνει δηλαδή, με το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστήριξε τότε, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία διαθέτει μια σειρά ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων άλλων τεχνολογικών κολοσσών.

Πηγή: sofokleousin.gr