Στην αναγκαιότητα ύπαρξης προτύπων επιχειρηματικής αριστείας στην οικονομία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη χρονική συγκυρία, εστιάζει ο Ευάγγελος Μάξιμος Σκοπελίτης, Διευθυντής Brand, Marketing και Επικοινωνίας της EY Ελλάδος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Χρειαζόμαστε υποδείγματα υγιούς επιχειρηματικότητας, που μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας καθοδηγήσουν» αναφέρει ο κ. Σκοπελίτης και προσθέτει: «αυτούς ακριβώς τους επιχειρηματίες θέλουμε να αναδείξουμε και να τιμήσουμε στην ΕΥ μέσω του προγράμματος του Έλληνα ‘‘Επιχειρηματία της Χρονιάς”, που αποτελεί μέρος του 35ετούς παγκόσμιου θεσμού της EY, Entrepreneur Of The YearTM».

Εστιάζοντας στις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις μετά την πανδημία του κορονοϊού και τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν, ο κ. Σκοπελίτης επισημαίνει ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει, μέσα στα επόμενα χρόνια, να μεγεθυνθούν, μέσα από συμπράξεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις για να αποκτήσουν την κρίσιμη μάζα που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, η οποία απαιτεί ευελιξία και τη δυνατότητα συνεχούς καινοτομίας».

Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι το επενδυτικό κλίμα στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με την Ελλάδα να κατατάσσεται μεταξύ των 10 ελκυστικότερων προορισμών για επενδύσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, σημειώνει ότι «για να διατηρήσει αυτή τη δυναμική η χώρα μας πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάρος σε ζητήματα, όπως η εκπαίδευση και η ανάπτυξη ενός ανθρώπινου δυναμικού με κρίσιμες δεξιότητες που αναζητεί η αγορά, οι ψηφιακές υποδομές και η στήριξη του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας ευρύτερα, και, βέβαια, να συνεχίσει να επιλύει γνωστές παθογένειες που μαστίζουν επί δεκαετίες την ελληνική κοινωνία και οικονομία, όπως η γραφειοκρατία, οι αργοί ρυθμοί της απονομής της δικαιοσύνης και η υψηλή φορολογία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr